Πάρτε ως παράδειγμα από τον εαυτό σας…
Κάθε φορά που επισκέπτεστε μία ιστοσελίδα, και πριν ακόμα προχωρήσετε να διαβάσετε το περιεχόμενό της, το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή σας είναι η εμφάνιση.
Σωστά; Υποθέτω πως ναι.
Σε κάθε website που βασίζεται στο WordPress ως σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), η σχεδίαση και λειτουργικότητα καθορίζεται από το θέμα εμφάνισης ή αλλιώς WordPress theme που χρησιμοποιεί.
Τι είναι όμως ένα WordPress theme;
Από τεχνικής άποψης το θέμα εμφάνισης είναι ένας συμπιεσμένος φάκελος αρχείων και πρότυπων σελίδων, γραμμένα με γλώσσα προγραμματισμού PHP σε συνδυασμό με ορισμένα επάλληλα φύλλα ύφους CSS που προσδίδουν συγκεκριμένες λειτουργίες και μια ξεχωριστή εμφάνιση σε έναν ιστότοπο.

Τα θέματα αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πως τόσο οι χρήστες όσο και οι μηχανές αναζήτησης αντιλαμβάνονται το περιεχόμενο μιας σελίδας, ενώ παράλληλα μας βοηθούν να αλλάξουμε και να τροποποιήσουμε την εμφάνισή της χωρίς καμία γνώση προγραμματισμού και κώδικα.
Parent theme Vs Child theme
Συχνά οι έννοιες parent και child theme προκαλούν σύγχυση σε αρκετούς.
Όταν αναφερόμαστε σε ένα WordPress theme συνήθως εννοούμε το parent ή γονικό θέμα, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, το οποίο είναι αυτόνομο και πλήρως λειτουργικό από μόνο του.
Από την άλλη, για να προσαρμόσουμε μία σελίδα στις δικές μας ανάγκες, συχνά πραγματοποιούμε τροποποιήσεις σε αρχεία CSS ή ακόμη και PHP του θέματος που έχουμε εγκαταστήσει (γονικό).
Όταν, όμως, αναβαθμίσουμε το theme με μία νέα ενημέρωση -πράγμα που συμβαίνει αρκετά τακτικά, τότε αυτές οι αλλαγές ενδέχεται να χαθούν για πάντα.
Ένα child theme, είναι στην ουσία ένα αντίγραφο που κληρονομεί όλα τα χαρακτηριστικά του γονικού θέματος.
Με τη δημιουργία ενός child theme ουσιαστικά εξασφαλίζουμε ότι οποιεσδήποτε αλλαγές στην εμφάνιση και στη λειτουργικότητα του WordPress θα παραμείνουν ανεπηρέαστες, άσχετα με τις όποιες αναβαθμίσεις κάνουμε στο γονικό (parent) θέμα.
Πως να επιλέξετε το ιδανικό WordPress theme
Αν δυσκολεύεστε να επιλέξετε το κατάλληλο θέμα εμφάνισης από τα χιλιάδες του κυκλοφορούν εκεί έξω, πιστέψτε με δεν είστε οι μόνοι. Με τόσες επιλογές και το ένα θέμα να δείχνει καλύτερο από το άλλο είναι λογικό να μπερδεύεστε.
Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα 10 σημαντικότερα κριτήρια που πρέπει να έχετε κατά νου την επόμενη φορά που θα ψάξετε για ένα καλό WordPress theme.
- Τιμή: Δωρεάν Vs. Premium Themes
- Ταχύτητα φόρτωσης
- Απλότητα στο σχεδιασμό
- Responsive σχεδιασμός
- SEO – Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης
- Ευκολία προσαρμογής
- Ασφάλεια
- Τεχνική υποστήριξη
- Translation-Ready
- Εξυπηρετεί το σκοπό σας
1. Τιμή: Δωρεάν Vs. Premium Themes
Συχνά τίθεται το εξής ερώτημα:
Αξίζει να πληρώσουμε για την αγορά ενός premium WordPress theme ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα από τα χιλιάδες δωρεάν που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο;
Αρκετά χρόνια πριν, η τιμή ενός θέματος ήταν ένας καλός δείκτης της ποιότητας και της αξιοπιστίας του. Τα δωρεάν θέματα συχνά ήταν κακώς κωδικοποιημένα, ενώ κάποια από αυτά στην ουσία χρησιμοποιούνταν για να υποκλέπτουν ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών τους.
Όμως οι καιροί αλλάξαν και οι προγραμματιστές της WordPress κοινότητας έχουν δημιουργήσει χιλιάδες ποιοτικά δωρεάν themes που μπορούμε να εγκαταστήσουμε με απόλυτη ασφάλεια.
Με λίγα λόγια θα έλεγα πως δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα καθώς και τα δύο έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους σημεία:
Τα θετικά των Premium Themes
Τακτικές ενημερώσεις (Updates): Με δεδομένη την ταχεία ανάπτυξη του WordPress το να χρησιμοποιείτε ένα θέμα που ενημερώνεται τακτικά για να επιδιορθώσει τα νέα ζητήματα ασφαλείας είναι ζωτικής σημασίας.
Λιγότερο συνηθισμένη σχεδίαση: Επειδή τα δωρεάν WordPress themes είναι τόσο δημοφιλή δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο δεκάδες χιλιάδες ιστοσελίδες και blogs να χρησιμοποιούν το ίδιο θέμα. Τα premium themes από την άλλη, χρησιμοποιούνται σε μικρότερη κλίμακα γι’αυτό και διαφοροποιούνται περισσότερο στην εμφάνισή τους.
Αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης (Documentation): Τα περισσότερα premium themes περιλαμβάνουν ένα λεπτομερές PDF, γνωσιακή βάση και videos με αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης. Αυτές οι οδηγίες είναι λιγότερο συνήθεις στα δωρεάν θέματα.
Συνεχής υποστήριξη: Οι προγραμματιστές των premium themes προσφέρουν εξατομικευμένη τεχνική υποστήριξη, συνήθως μέσω ενός συνδυασμού forum, live chat και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα δωρεάν θέματα από την άλλη, έχουν συνήθως ένα δημόσιο forum αντί υποστήριξης.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι (External links): Πολλά δωρεάν θέματα προσθέτουν υποχρεωτικά στο κάτω μέρος της σελίδας (footer) ένα σύνδεσμο που οδηγεί στη σελίδα του κατασκευαστή τους σε αντίθεση με τα premium themes που δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο.
Τα αρνητικά των Premium Themes
Η τιμή: Τα premium themes κοστίζουν. Για την αγορά τους θα πρέπει να διαθέσετε ένα ποσό, συνήθως από 30€ έως 100€.
Απαιτούν περισσότερο χρόνο για διαμόρφωση: Τα περισσότερα θέματα έρχονται με τον δικό τους πίνακα διαχείρισης και περιλαμβάνουν μία ποικιλία από ρυθμίσεις και προσαρμογές, που μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές.
Ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά: Τα premium θέματα συνήθως περιλαμβάνουν πολλές λειτουργίες και χαρακτηριστικά που ενώ από τη μία κάνουν την σελίδα σας ιδιαίτερα προσαρμόσιμη, την ίδια στιγμή την κάνουν αργή στη φόρτωσή της.
Η πιο σημαντική πτυχή που πρέπει να εξετάσετε σε ένα theme, δωρεάν ή επί πληρωμή, είναι η ποιότητα του κώδικα καθώς είναι αυτή που θα επηρεάσει όλα όσα συζητάμε σε αυτό το άρθρο.
2. Ταχύτητα φόρτωσης
Το θέμα εμφάνισης αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε ιστοσελίδας με άμεση επίδραση στις επιδόσεις και το χρόνο φόρτωσής της.
Κάποτε έκανα μία δοκιμή έπειτα από εναλλαγή ενός theme με ένα άλλο καλύτερα βελτιστοποιημένο και παρατήρησα ότι ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας μου μειώθηκε κατά 40%.
Αυτό είναι τεράστιο ποσοστό!
Η γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης δεν θα βελτιώσει μόνο τη γενική εμπειρία του επισκέπτη αλλά θα βελτιώσει ταυτόχρονα και την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας, επομένως δεν είναι κάτι που μπορείτε να αγνοήσετε.
Τι κάνει όμως “αργό” ένα theme;
Σε γενικές γραμμές υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι:
- Τα πολλά χαρακτηριστικά: Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με themes που διαθέτουν 10 διαφορετικά sliders, 20 προεγκατεστημένα plugins και πολλά animation JavaScript. Ενώ αρχικά μπορεί να ακούγεται δελεαστικό, στην πράξη καμία σελίδα που κάνει αιτήσεις HTTP σε 50 αρχεία JavaScript δεν πρόκειται να φορτώσει ικανοποιητικά.
- Η κατάχρηση μεγάλων αρχείων: Προσπαθήστε να αποφύγετε θέματα που χρησιμοποιούν πολλές εικόνες πλήρους μεγέθους, videos για φόντο (background) κτλ. Να έχετε στο μυαλό σας ότι όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο.
- Ο ελλιπής κώδικας: Η κακή κωδικοποίηση ενός θέματος έχει άμεσο αντίκτυπο στις επιδόσεις του ιστότοπου.
Πως θα καταλάβουμε αν ένα θέμα είναι ελαφρύ και γρήγορο στη φόρτωση του;
Πολύ απλά, θα πρέπει να κάνουμε τις δικές μας δοκιμές με τη βοήθεια κάποιων online εργαλείων δοκιμών απόδοσης όπως το GTmetrix, Pingdom και PageSpeed Insights.

Αποτελέσματα επιδόσεων στο GTmetrics για το classic demo του Avada theme.

Οι αντίστοιχες μετρήσεις του Avada theme στο PageSpeed Insights.
Αυτή φυσικά δεν είναι η απόλυτη μέθοδος, καθώς ο κάθε προγραμματιστής μπορεί να φορτώνει παράλληλα και άλλα δικά του scripts που επηρεάζουν ως ένα βαθμό το χρόνο φόρτωσης αλλά σε γενικές γραμμές θα πάρετε μια καλή ιδέα για το πόσο βελτιστοποιημένο είναι ένα θέμα.
3. Απλότητα στο σχεδιασμό
Πολλά θέματα θα προσπαθήσουν να σας θαμπώσουν με εντυπωσιακά γραφικά και εκατοντάδες αχρείαστα χαρακτηριστικά που είναι εύκολο να πέσετε στην παγίδα. Όμως συχνά, το καλύτερο θέμα είναι το πιο απλό —αυτό που κάνει τη δουλειά του και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.
Ο σκοπός κάθε θέματος είναι να κάνει τη σελίδα σας να φαίνεται όσο το δυνατό πιο επαγγελματική και να αναδεικνύει το περιεχόμενό της μέσα από ένα ευχάριστο και εύχρηστο σχεδιασμό.
Τα πολύπλοκα οπτικά στοιχεία με εντυπωσιακά κινούμενα σχέδια και αναδυόμενα παράθυρα, τα συνεχώς εναλλασσόμενα χρώματα και ούτω καθεξής, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μπερδεύουν και να ενοχλούν τους αναγνώστες, ενώ παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας.
Η εμπειρία του χρήστη πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητα όταν επιλέγετε ένα θέμα WordPress.
Ένας εύκολος τρόπος να αξιολογήσετε τη χρηστικότητα ενός θέματος είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο μελετώντας τα διαθέσιμα demos του. Αισθάνεστε ότι το site είναι εύκολο στη χρήση του ή μήπως σας πιάνει πονοκέφαλος κοιτάζοντας το;

Πριν αγοράσετε ένα theme δείτε τα demos και περιηγηθείτε σε όλες τις σελίδες τους.
Σε αυτό το σημείο το ένστικτο και η κρίση σας παίζει καθοριστικό ρόλο.
Τέλος, φροντίστε να επιλέξετε ένα θέμα που είναι cross-browser και έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την προσβασιμότητα.
4. Responsive σχεδιασμός
Ενώ οι επισκεψιμότητα μέσω κινητών ποικίλει από βιομηχανία σε βιομηχανία, εντούτοις όλες οι έρευνες φαίνεται να συμφωνούν ότι κατά μέσο όρο το 50% όλων των επισκέψεων στο διαδίκτυο προέρχονται από κινητά και συσκευές tablet.
Ανεξάρτητα από το πόσο ακριβή είναι τα ποσοστά δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία να μην χρησιμοποιήσετε ένα responsive θέμα για την ιστοσελίδα σας.
Ευτυχώς στις μέρες μας σχεδόν όλα τα premium themes είναι συμβατά με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και αν κάποιο δεν είναι θα πρέπει να το απορρίψετε εξαρχής.
Ο responsive σχεδιασμός δεν είναι πλέον κάτι προαιρετικό…είναι must!

Για να διαπιστώσετε αν ένα θέμα είναι responsive μπορείτε πολύ εύκολα να τρέξετε το demo του με το νέο εργαλείο της Google που σας δείχνει τη φιλικότητα των ιστοσελίδων προς τα κινητά τηλέφωνα και συσκευές.

Επίσης ένα αγαπημένο δωρεάν εργαλείο που χρησιμοποιώ συχνά για να ελέγχω πως εμφανίζετε ένα theme σε διαφορετικές συσκευές και οθόνες είναι το Media Genesis.
5. SEO – Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης
Το WordPress όταν συνδυαστεί με ένα από τα πολλά SEO plugins που κυκλοφορούν στην αγορά μετατρέπεται σε ένα πανίσχυρο εργαλείο για τις μηχανές αναζήτησης.
Ωστόσο σε πολλά themes μπορούμε να βρούμε λάθη ή παραλείψεις που θα επηρεάσουν τις SEO επιδόσεις του site σας.

Όταν επιλέγετε ένα theme ψάξτε στην περιγραφή του για τον τίτλο ““SEO optimized” ή “SEO ready”, χωρίς βέβαια να δείξετε τυφλή εμπιστοσύνη, αλλά εάν γνωρίζετε ότι ο προγραμματιστής του θέματος κατά την κωδικοποίησή του είχε το SEO στο μυαλό του είναι μία επιπλέον εξασφάλιση.

Επίσης με το PageSpeed Insights που χρησιμοποιήσαμε και πιο πάνω, μπορείτε να κάνετε έναν γρήγορο έλεγχο στο demo του θέματος για τις SEO επιδόσεις του.
6. Ευκολία προσαρμογής
Εάν είστε τυχεροί, μπορεί να βρείτε ένα θέμα που να φαίνεται ακριβώς όπως το έχετε φανταστεί.
Ωστόσο, οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι σχετικά μικρές και πιθανότατα θα χρειαστεί να τροποποιήσετε κάποια πράγματα για να το κάνετε δικό σας.
Για το λόγο αυτό, πολλά θέματα περιλαμβάνουν τη δική τους Live Customizer λειτουργία μέσα από την οποία μπορείτε να κάνετε αλλαγές στην εμφάνιση και τη δομή τους χωρίς να απαιτούνται ειδικές τεχνικές γνώσεις.

Αλλά πάλι, πέραν του Live Customizer διαθέτουν και πανίσχυρα Page Builder plugins, με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε πολύπλοκες σελίδες με ελάχιστη προσπάθεια και χωρίς να αγγίξετε καθόλου κώδικα.
Εάν το theme σας δίνει μαζί με το demo του και πίνακα διαχείρισης συστήνω να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κάνετε όλες αυτές τις αλλαγές και προσαρμογές που χρειάζεστε και έχετε στο μυαλό σας.
7. Ασφάλεια
Η ασφάλεια είναι μία πολύ σημαντική πτυχή που πρέπει να εξετάσετε πριν από την αγορά ενός θέματος.
Όλοι οι προγραμματιστές θα υποστηρίξουν ότι το θέμα τους είναι απόλυτα ασφαλές, αλλά σε αντίθεση με το SEO, δεν υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να επαληθεύσετε τον ισχυρισμό τους παρά μόνον εάν είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τον κώδικα.

Για να βεβαιωθείτε για την ασφάλεια ενός θέματος διαβάστε τι λένε προηγούμενοι χρήστες-πελάτες σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Επισκεφθείτε το forum ή το comment section του κατασκευαστή και αναζητήστε κριτικές και παρατηρήσεις γύρω από αυτό. Εάν υπάρχει κάποιο κενό ασφαλείας τότε πιθανότατα προηγούμενοι πελάτες το έχουν ήδη εντοπίσει και επισημάνει στις αξιολογήσεις τους, βοηθώντας ταυτόχρονα τους μελλοντικούς αγοραστές.
Εκτός αν ένα θέμα έχει δημιουργηθεί από μία αξιόπιστη εταιρεία ή προγραμματιστή, καλό θα ήτανε να αποφύγετε themes που δεν έχουν πολλά downloads και σχόλια.
Οι κριτικές και αξιολογήσεις των χρηστών, θα πρέπει να σας δώσουν μια ιδέα για τη συνολική ποιότητα ενός θέματος.
8. Τεχνική υποστήριξη
Το WordPress είναι εύκολο στη χρήση του και τα themes λειτουργούν σε γενικές γραμμές πολύ καλά, ιδίως τα premium, αλλά κάποια στιγμή είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα ή σφάλμα και να χρειαστείτε βοήθεια.

Πριν προχωρήσετε στην αγορά σας, βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιαστής του θέματος παρέχει ένα επαρκές επίπεδο τεχνικής υποστήριξης και με ποιον τρόπο.
Η τεχνική υποστήριξη είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που αγοράζετε, πληρώνοντας ένα premium theme σε αντίθεση με τη χρήση ενός δωρεάν θέματος.
9. Translation-Ready
Η δυνατότητα μετάφρασης του θέματος είναι κάτι που θα απασχολήσει ιδιαίτερα εμάς που απευθυνόμαστε κατά κύριο λόγο στο ελληνικό κοινό, αλλά και όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν μία πολύγλωσση ιστοσελίδα.

Γι’αυτό το λόγο βεβαιωθείτε προηγουμένως ότι το theme που έχετε επιλέξει διαθέτει τη λειτουργία ενσωματωμένης πολυγλωσσικής λειτουργικότητας ως standard.
Βεβαίως πάντα έχετε την επιλογή να μεταφράσετε γρήγορα και εύκολα το οποιοδήποτε θέμα χρησιμοποιώντας αντίστοιχα plugins όπως το Loco translate, αλλά καλύτερα είναι κάποιος άλλος να έχει κάνει ήδη τη δουλειά για εσάς.
10. Εξυπηρετεί το σκοπό σας
Όλα τα WordPress themes δεν είναι κατάλληλα για όλους ανεξαιρέτως τους τύπους ιστοσελίδων.

Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα blog τεχνολογίας αναζητήστε το αντίστοιχο θέμα. Αν πρόκειται για ένα blog μόδας, το ίδιο…
Αν πάλι θέλετε να πουλήσετε προϊόντα και υπηρεσίες online τότε θα πρέπει να αναζητήσετε ένα Woocommerce theme.
Αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε κατά πολύ την έρευνα σας και να μην χαθείτε, ψάχνοντας ανάμεσα σε χιλιάδες όμορφα αλλά άσχετα themes.
Που θα βρείτε τα καλύτερα WordPress themes
Χωρίς υπερβολή, σήμερα υπάρχουν χιλιάδες μέρη όπου μπορεί κάποιος να βρει -και να αγοράσει, ένα WordPress theme.
Μερικά από αυτά που αξίζει να γνωρίζετε είναι τα παρακάτω:

WordPress.org: Αν ψάχνετε για ένα δωρεάν WordPress theme τότε το καλύτερο μέρος να ξεκινήσετε την έρευνά σας είναι το WordPress.org. Με πάνω από 10000+ θέματα είναι η μεγαλύτερη και πιο ενημερωμένη συλλογή δωρεάν θεμάτων για το WordPress.

Themeforest: Η αναζήτησή σας για ένα premium WordPress theme ξεκινάει από εδώ… Η Themeforest είναι η πλέον δημοφιλής αγορά θεμάτων παγκοσμίως με πάνω από 7000+ WP themes για να επιλέξετε. Οι τιμές ξεκινούν από 25€ έως 70€ ενώ τα σχέδια είναι σίγουρο ότι θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη και γούστο.

StudioPress: Η StudioPress βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία ενός από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του WordPress –το Genesis Framework, το οποίο σε συνδυασμό με τα εξαιρετικής ποιότητας θέματα που προσφέρει, σας επιτρέπει να δημιουργείτε μοναδικού ύφους και αισθητικής ιστοσελίδες.

Elegant Themes: Η Elegant Themes, προσφέρει μία ολοκληρωμένη γκάμα θεμάτων εμφάνισης για το WordPress με κορυφαίο το Divi Builder, ενώ με την αγορά ενός θέματος αποκτάται πρόσβαση σε μία μεγάλη συλλογή με premium plugins χωρίς επιπλέον κόστος.

CSSIgniter: Πρόκειται για μία αξιόλογη Ελληνική εταιρεία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πάνω από 110000+ πελάτες σε 140 χώρες παγκοσμίως! Η CSSIgniter προσφέρει μία πολύ μεγάλη συλλογή από premium WordPress themes για σχεδόν κάθε είδους blog ή website. Με πάνω από 80 themes η CSSIgniter καλύπτει τις ανάγκες των προγραμματιστών WordPress και των ιδιοκτητών ιστοσελίδων από το 2012.
Τελικές σκέψεις
Επιλέγοντας ένας WordPress theme για την επιχείρησή σας ή ακόμη και το προσωπικό σας blog το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έρχεται στο μυαλό σας είναι η ποιότητα.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που έχετε να κάνετε κατά την επιλογή ενός θέματος είναι να μάθετε γύρω από τον προγραμματιστή ή την εταιρεία που το κατασκεύασε. Εάν έχει καλή φήμη τότε είναι βέβαιο ότι και το θέμα που θα αγοράσετε θα είναι υψηλής ποιότητας.
Φυσικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το τέλειο θέμα δεν υπάρχει και πάντα θα χρειαστεί να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς.
Με το τέλος αυτού του άρθρου πιστεύω ότι είσαστε καλύτερα πληροφορημένοι για να επιλέξετε ένα theme το οποίο θα είναι γρήγορο, σωστά κωδικοποιημένο και φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης που θα περιλαμβάνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σας είναι αναγκαία και ταυτόχρονα να αποφύγετε θέματα που θα σας δημιουργήσουν μελλοντικά προβλήματα.
Leave a Reply